Tribulus Extreme - Екстракт от билката Бабини зъби

Основни приложения на билката бабини зъби - Tribulus Terrestris

  1. Трупане на мускулна маса

Бабините зъби са мощен природен стероид. Редовната употреба на бабини зъби съдейства за нарастване на мускулната маса, по тази причина билката е ценена от много спортисти. За разлика от синтетичните стероиди, билката в този случай няма негативни странични ефекти и съдейства за по-бързо “напомпване” на мускули.

  1. Плодовитост

Продуктите с бабини зъби действат стимулиращо и на двата пола.  Бабини зъби се препоръчва още за увеличаване на плодовитостта особено при мъжете, тъй като стимулира синтезa на мъжки полови хормони.

  1. Действа успокояващо

Билката  въздейства върху централната и вегетативната нервна система. Тя участва в установяването на равновесие в хормоналния баланс и подсилването на имунната система.
Всичко това определя способността на продуктите с бабини зъби да неутрализират субективни състояния, свързани с раздразнителност, нервност, отпадналост и умора. Едновременно с това билковият чай тонизира и подобрява настроениет, тъй като помага за повишаването на енергийните нива в организма.

  1. Положително действие на сърдечно-съдовата система

Приемът на бабини зъби нормализира кръвното налягане и спасява от хипертонични пристъпи. Билката може да играе важна роля за сърдечно-съдовата система, тъй като при нарушена обмяна на липидите се намалява лошият холестерол, предотвратява образуването на плаки в кръвоносните съдове и спомага по-бързото изгаряне на мазнините.

  1. При отслабване

Билката бабини зъби може да спомогне за сваляне на килограми, което се дължи именно на способността й да редуцира стойностите на лошия холестерол и триглицеридите. Това е важно не само за килограмите, но и за сърдечното здраве, както вече уточнихме. С продукти от бабини зъби стойностите на кръвната захар могат да бъдат поддържани стабилно, така че евентуално рязко спадане да не ни докара до усещането за вълчи глад и безконтролно тъпчене с каквото ни попадне пред очите. Под формата на 2-3 чаши чай от бабини зъби билката съдейства за успешно провеждане на програми за редукция на теглото.

  1. За прочистване на черен дроб

Смята се, че продукти с билкови компоненти от бабини зъби предпазват черния дроб от заболявания, съдействат за пречистването му и възпират отлагането на мазнини и проявата на т.н. чернодробна стеатоза . В китайската медицина от бабини зъби се приготвя тоник, който стимулира чернодробните функции и подкрепя работата на черния дроб за изхвърляне на токсини и при отравяния.

  1. При диабет

Способността на билката бабини зъби да поддържа стойностите на кръвната захар я прави добър вариант на съпътстваща терапия при диабет. Разбира се, това трябва да е съобразено с фазата на заболяването, както и с факта дали се спазва подходящата диета. Важно е да се обърне внимание на физическата активност без прекаляване. Един от обичайните съвети при диабет е да се внимава за килограмите – с бабини зъби освен контрол върху стойностите на кръвната захар може да се постигне и тяхната редукция.

Източник: lekar.bg